Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Cine este Veronica Dragalin, propusă la șefia Procuraturii Anticorupție

19 mai. 18:31   Societate
4580

Veronica Dragalin este reprezentantă a diasporei, jurist de profesie, în prezent, procuror adjunct al Statelor Unite, Secția de corupție publică și drepturi civile și cea care a trecut etapa de preselecție a concursului pentru funcția de procuror-șef la Procuratura Anticorupție (PA) din Republica Moldova.

Decizia a fost anunțată miercuri, 18 mai, de comisia din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), urmînd ca decizia să fie comunicată instituției Procurorului General, care ar urma s-o numească în funcția pentru care a candidat, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Familia Dragalin a emigrat în Statele Unite în urmă cu mai mulți ani, pe cînd Veronica Dragalin avea doar 11 ani. Veronica Dragalin a studiat la Dreptul la Universitatea din Virginia, considerată una din cele mai bune facultăți de Drept din Statele Unite ale Americii. Procurorul a instrumentat numeroase cazuri de corupție mare în Statele Unite.

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, președinta organizației Moldova-AID și cea care organizează în fiecare an tradiționala Convenție moldo-americană, eveniment care întrunește reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale americane și din Republica Moldova, dar și persoane originare din Republica Moldova și stabilite cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Aceasta a absolvit școala primară în Republica Moldova (clasa întîi), Italia (clasa a doua), Germania (clasa a treia și a patra).


În iulie 2003 a participat la Cambridge University, Cambridge, Marea Britanie la un program de vară, cursuri de drept și criminologie. În anul 2004 a urmat Methacton High School, Collegeville, Pennsylvania, unde absolvit fiind pe locul patru din cei 370 de absolvenți.

În septembrie- decembrie 2006 a urmat un program de studii în străinătate în limba spaniolă. mai exact în New York University, Madrid, Spania. Veronica Dragalin indică în CV că în 2008 a absolvit facultatea de biologie şi chimie la Universitaea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

Aceasta are o experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri, în efectuarea anchetelor, inclusiv pentru infracțiuni de coruție, mită, fraude bancarem spălare de bani, organizații criminale corupte. Este procurora care a condus și coordonat urmărirea și acuzațiile penale de luare de mită împotriva unui consilier municipal și a unui viceprimar al orașului Los Angeles, acuzații de obstrucționare împotriva altui consilier municipal al orașului Los Angeles.

Potrivit CV-ului, aceasta deține o vastă experiență în investigații internaționale, inclusiv pentru încălcarea legii privind corupția în străinătate (FCPA), solicitări conform tratatuluide asistență judiciară reciprocă (MLAT), și solicitări de la Interpol, precum și experiență în instanțe de judecată cu juriu și cu judecător, și procese de apel, inclusiv informare și argumentare orală înaintea Curții de Apel a Circuitului Nouă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав