X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Cine este moldoveanul care a ajuns pe cele mai înalte vîrfuri de pe șapte continente

22 mai. 18:15   Societate
4518 0

În dimineața zilei de astăzi, 22 mai, alpinistul Mircea Baciu a devenit primul moldovean care s-a urcat cu succes pe cele mai înalte 7 vîrfuri de pe 7 continente. Anunțul a fost făcut de Alina Zbancă pe pagina sa de Instagram, transmite Noi.md.

„Zi istorică pentru Republica Moldova. Trăiesc un profund sentiment de mîndrie și mă simt onorată să vă comunic că în dimineața zilei de 22 mai 2024, alpinistul Mircea Baciu a devenit primul moldovean care a escaladat cu succes cele mai înalte 7 vîrfuri de pe 7 continente. Circuitul a fost încheiat astăzi cu muntele KOSCIUSZKO din AUSTRALIA, acolo unde Mircea Baciu a arborat drapelul țării noastre și a transmis un mesaj copiilor săi:

“Salut copiii mei, iată și cel de-al 7-lea vîrf. E rîndul vostru să faceți minuni și fapte mărețe. Toate bune și sfinte. Al vostru tată.”

Este important să vă spun că Mircea a ajuns în luna martie pe vîrful muntelui Elbrus din Caucaz, aceasta fiind una din cele mai complicate escaladări de iarnă, în condiții extreme.

Acest Om este cu adevărat un model de perseverență și curaj pentru generații, iar pentru mine un exemplu demn de urmat, atît în pasiunea mea pentru munți, cît și în viață.


Mircea și-a trasat în ultimii ani scopuri mari pe care le-a realizat în tăcere, urcînd cu demnitate tricolorul nostru pe fiecare vîrf de munte din Lume și probabil această misiune realizată cu succes este cea mai valoroasă lecție pentru urmași, lecție despre “Totul este posibil și Voi puteți orice, dacă vă doriți cu adevărat", scrie Alina Zbancă.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?