TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine era în avionul privat care nu reușea să aterizeze pe aeroportul din Chișinău

Un avion privat de model Gulfstream G-280, care a decolat din Varșovia, în după-amiaza zilei de ieri, duminică, 8 decembrie, a creat stare de alertă maximă pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a avut probleme tehnice înainte de aterizare.

Sursele deschide.MD de la Aeroportul Internațional Chișinău ne-au comunicat că cele patru persoane care se aflau la bordul aeronavei, sînt doi piloți și doi bussinesmani, unul dintre ei fiind și deputat local din Republica Tatarstan (Federația Rusă).

Cei doi bussinesmani, care se aflau în avionul buclucaș, s-au dovedit capii companiei petroliere YADRAN-OIL GROUP. Este vorba despre Aleksander Nitsenko, membru al consiliului de dicrectori al companiei, dar și Irek Salikhov, președintele consiliului de directori al YADRAN-OIL GROUP.

Salikhov este și deputat local al unei regiuni din Tatarstan, iar în 2015 a fost numit coordonatorul proiectului federal „Ecologia Rusiei” al partidului lui Vladimir Putin, „Edinaia Rossia”.


Presa din Tatarstan scrie că Salikhov este și membru al Comisiei de Stat a Republicii Tatarstan privind monitorizarea implementării programului de stat al Federației Ruse „Oferirea de locuințe și utilități accesibile și confortabile pentru cetățenii Federației Ruse”.

Totodată, este de menționat că YADRAN-OIL GROUP figurează ca fiind una dintre cele mai mari companii petroliere din Rusia. Conform datelor din 2017, veniturile grupului s-au ridicat la 16 miliarde de ruble, iar costul acțiunilor este de peste 685 de milioane de ruble.

Sursele noastre ne-au mai spus că în aeronava care a aterizat pe aeroportul de la Chișinău, urmau să se urce încă patru persoane, iar ulterior să decoleze spre orașul Kazani, din Tatarstan, însă din cauza defecțiunilor tehnice, Gulfstream-ul încă rămîne la sol.

Amintim că aeronava a făcut aseară mai multe cercuri deasupra Chișinăului, pentru a comsuma combustibilul, după ce înainte de aterizare, piloți au raportat că s-au deschis clapetele de frînare de la aripi. Ulterior, aeronava a aterizat în sigurnață pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load