Cine e proprietarul elicopterului din R. Moldova, atacat în Afganistan

26 ian. 2020,, 17:45   Societate
7464 0

Pe 25 ianuarie, un elicopter model Mil Mi-8MTV-1, înregistrat în Republica Moldova a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand din Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportînd produse alimentare.

Potrivit Autorității Aeronautică Civile (CAA) a Republicii Moldova elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol, transmite Noi.md cu referire la Mold-street.com.

Proprietar al elicopterului este compania moldovenească Aim Air SRL, care prestează servicii pentru forţele aeriene ale Afganistanului. Compania are un singur asocat - Victor Mighic. Administrator este colonelul Oleg Coroi, care pe profilul de pe Linkdin apare ca pilot la Aeroportul Internaţional Marculesti, iar anterior a fost comandantul bazei aviatice.

De notat că pe pagina web a companiei există informaţie despre serviciile prestate şi tehnica din dotare, dar nu este nicio informaţie despre incident.

Menţionăm că la finele anului 2018 s-a anunţat că Aim Air SRL, alături de o altă companie moldovenească Aim Helicopter Plant SRL şi Heli Avia Service SRL din Romînia, încearcă să preia în concesiune fosta clădire a Aviaţiei Utilitare din Iaşi şi peste 1,2 ha de teren din zonă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?