Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Cine e diplomatul străin care a încercat să scoată ilegal bani din țară

2 feb. 2021,, 13:25   Societate
5383

Diplomatul rus din cadrul ambasadei Federației Ruse la Chișinău care a încercat, împreună cu soția sa, să scoată ilegal 62.000 de dolari din R. Moldova se numește, Abramov Kirill, iar soția sa Abramova Alexandra.

Informația a fost confirmată de către sursele Deschide.md.

Abramov este absolvent al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGIMO). Tînărul diplomat deținea funcția de atașat în cadrul misiunii diplomatice ruse la Chișinău.

Potrivit legii privind reglementarea valutară, persoanele fizice au dreptul, la ieşirea din Republica Moldova, de a scoate numerar în monedă naţională, precum şi numerar şi cecuri de călătorie în valută străină în sumă totală de peste 10.000 de euro (sau echivalentul lor), însă care nu depăşeşte 50.000 de euro (sau echivalentul lor) de persoană /călătorie, cu condiţia prezentării organelor vamale a documentelor confirmative pentru suma ce depăşeşte 10.000 de euro (sau echivalentul lor), şi anume a: actelor vamale ce confirmă introducerea mijloacelor băneşti în Republica Moldova; şi/sau permisiunilor pentru scoaterea mijloacelor băneşti din Republica Moldova, eliberate de băncile licenţiate, şi /sau a autorizaţiilor pentru scoaterea mijloacelor băneşti din Republica Moldova, eliberate de Banca Naţională a Moldovei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав