Preşedintele stiri: 3610

Cine e diplomatul străin care a încercat să scoată ilegal bani din țară

2 feb. 2021,, 13:25   Societate
5928 7

Diplomatul rus din cadrul ambasadei Federației Ruse la Chișinău care a încercat, împreună cu soția sa, să scoată ilegal 62.000 de dolari din R. Moldova se numește, Abramov Kirill, iar soția sa Abramova Alexandra.

Informația a fost confirmată de către sursele Deschide.md.

Abramov este absolvent al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGIMO). Tînărul diplomat deținea funcția de atașat în cadrul misiunii diplomatice ruse la Chișinău.

Potrivit legii privind reglementarea valutară, persoanele fizice au dreptul, la ieşirea din Republica Moldova, de a scoate numerar în monedă naţională, precum şi numerar şi cecuri de călătorie în valută străină în sumă totală de peste 10.000 de euro (sau echivalentul lor), însă care nu depăşeşte 50.000 de euro (sau echivalentul lor) de persoană /călătorie, cu condiţia prezentării organelor vamale a documentelor confirmative pentru suma ce depăşeşte 10.000 de euro (sau echivalentul lor), şi anume a: actelor vamale ce confirmă introducerea mijloacelor băneşti în Republica Moldova; şi/sau permisiunilor pentru scoaterea mijloacelor băneşti din Republica Moldova, eliberate de băncile licenţiate, şi /sau a autorizaţiilor pentru scoaterea mijloacelor băneşti din Republica Moldova, eliberate de Banca Naţională a Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий