COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine a ridicat Steagul Victoriei în centrul Chișinăului în august 1944

Astăzi Moldova sărbătorește o zi remarcabilă – cea de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de ocupanții fasciști. Cetățenii cu recunoștință își amintesc despre cei care și-a dat viața pentru eliberarea țării și se închină celor care au supraviețuit încercărilor grele ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei și au găsit puteri pentru a construi, crea, a face viața mai frumoasă.

Potrivit internauților, timpul are propria memorie și noi nu avem dreptul să uităm despre ororile acelui război pentru ca acesta să nu să se mai repete. Noi nu avem dreptul să-i uităm pe soldații care au murit pentru ca noi să trăim. Este imperativ să ținem minte...

De menționat că în seara zilei de 23 august 1944 prin ordinul comandantului batalionului, soldatul Armatei Roșii Cușnir a ridicat Steagul Roșu al Victoriei pe ruinele unei clădiri din centrul Chișinăului, la intersecția străzilor Lenin și Gogol (acum Stefan cel Mare și Mitropolitul Bănulescu-Bodoni).

În timpul luptelor pentru eliberarea Chișinăului, batalionul aflat sub comanda lui Alexei Belski a fost primul care a trecut în centrul orașului, iar în seara zilei de 23 august 1944 a ridicat un steag roșu pe ruinele unei clădiri din centrul Chișinăului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load