COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd vor susține examenele candidații restanțierii din anii precedenți

Cînd vor susține examenele candidații restanțierii din anii precedenți

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a prezentat orarul pentru susținerea examenelor de absolvire a gimnaziului și a examenului de bacalaureat de către candidații restanțierii din anii precedenți; persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățămînt superior; persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în perioada 02-07 iulie 2020, iar examenul de bacalaureat în perioada 03-17 iulie 2020.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în centre de susținere a examenului constituite în fiecare raion/municipiu, iar examenul de bacalaureat se va desfășura în 22 de centre de bacalaureat constituite în raioanele/municipiile republicii: Cahul, Comrat, Chișinău, Bălți, Edineț. Lista centrelor de bacalaureat va fi făcută publică în a doua jumătate a lunii iunie.


La data de 3 iulie, candidații alolingvi vor susține prima probă de examen la limba de stat la care s-au înscris 305 candidați.

A doua probă de examen, la limba de instruire, se va desfășura la data de 07 iulie și pentru această probă s-au înscris 763 de candidați.

La data de 10 iulie se va desfășura a treia probă de examen la limba străină (limba engleză, limba franceză, limba germană, limba spaniolă). La această probă de examen s-au înscris 1144 de candidați.

Cea de-a patra probă de examen se va desfășura la data de 14 iulie la disciplina de profil (matematica, istoria, specialitatea (arte), pregătirea sportivă) la care s-au înscris 2133 de candidați.

Disciplina la solicitare (chimia, biologia, informatica, fizica, matematica, istoria, geografia) se va desfășura la data de 17 iulie. Pentru această probă s-au înscris 737 de candidați.

Rezultatele preliminare vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 22 iulie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 22-23 iulie. Fiecare candidat își va putea vedea testele verificate, accesînd pagina www.bac.edu.md, în zilele de 22 și 23 iulie, în baza unei parole pe care o va primi de la instituția de învățămînt în care și-a făcut studiile.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 26 iulie. Instituțiile de învățămînt vor elibera diplomele de bacalaureat pentru absolvenți la data de 27 iulie 2020.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load