COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7614

Cînd vor fi stabilite condițiile în care va începe noul an școlar

20 aug. 08:14   Societate
580 0

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică se va întruni săptămîna aceasta.

Membrii comisiei urmează să stabilească în ce condiții va începe noul an școlar, în situația în care numărul cazurilor de coronavirus e în creștere. Anunțul a fost de premierul Natalia Gavrilița, după ședința de azi a Guvernului.

Șefa Cabinetului de miniștri a mai precizat că Republica Moldova se află astăzi în pragul unui nou val de îmbolnăviri de COVID – 19. Potrivit Nataliei Gavrilița, deși numărul cazurilor de infectare crește de la o zi la alta, îmbucurător este faptul că tot mai mulți moldoveni aleg să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„În ultimele zile, avem o sporire a cererii pentru vaccinare. Avem circa 15 mii de oameni care se vaccinează zilnic”, a precizat prim – ministra.

Totuși, dacă situația pandemică s-ar putea agrava, premierul țării dă asigurări că sistemul medical este pregătit.


„Ne-am asigurat că există paturi și capacități pentru a face față noului val”, a spus Gavrilița.

Șefa Guvernului a sugerat, însă, că deocamdată, nu se știe dacă și pînă la ce nivel vor fi înăsprite măsurile anti pandemice. Natalia Gavrilița a precizat, totuși, că varianta instituirii unui nou lockdown nu este luată în calcul.

„Trebuie să balansăm interesele de sănătate publică și cele economice. Vor exista restricții, dacă nu vor exista alte modalități de a coordona valul de îmbolnăviri”, a specificat Gavrilița.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽