COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd vor fi anulate tarifele de roaming între Moldova și țările UE?

Cînd vor fi anulate tarifele de roaming între Moldova și țările UE?

Tarifele de roaming intre Republica Moldova si tarile Uniunii Europene ar putea fi eliminate.

Anuntul a fost facut de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz, care a venit intr-o vizita oficiala la Chisinau.

În cadrul unei conferințe de presă susținută de miniștrii Afacerilor Externe din Moldova și Polonia, Nicu Popescu și Jacek Czaputowicz, șeful MAEIE a remarcat că datorită Parteneriatului Estic, lansat acum 10 ani la inițiativa Poloniei și Suediei, implementării acordului de asociere și liber schimb cu UE, Moldova a obținut multe rezultate importante, a reușit să-și consolideze vectorul european, să extindă semnificativ comerțul cu țările UE, care reprezintă acum 68% din totalul exporturilor moldovenești. Iar acum țara dorește să intensifice cooperarea în cadrul Parteneriatului estic pentru a obține noi beneficii pentru cetățeni.


În special, Moldova susține excluderea tarifelor de roaming între țările UE și ale Parteneriatului Estic, simplificarea capacității cetățenilor de a face schimb de permise de conducere în UE și așa mai departe.

Nicu Popescu a spus că aceste și alte probleme vor fi discutate pe 15 iulie la o ședința miniștrilor de externe de la Bruxelles, la care va participa împreună cu omologul său polonez.

La rîndul său, Jacek Czaputowicz a asigurat că Polonia va sprijini inițiativa de a exclude tarifele de roaming între Moldova și țările UE. "Puteți să vă bazați pe sprijinul nostru în această privință, precum și pe rezolvarea problemei simplificării schimbării permisului de conducere în țările UE. Polonia este unul dintre inițiatorii Parteneriatului Estic și va sprijini cetățenii acestor țări să obțină noi beneficii", a spus el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load