COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Cînd va fi examinat recursul avocaților în cazul lui Stoianoglo

13 oct. 14:39   Societate
1498 0

Curtea de Apel Chișinău va examina vineri, 15 octombrie, recursul avocaților împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost aplicat arestul la domiciliu în privința procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo.

Ședința este programată pentru ora 13:00. Anunțul a fost făcut de Victor Munteanu, unul dintre avocații lui Alexandru Stoianoglo.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul acestei luni din fucția de șef al Procuraturii Generale. El a fost reținut lunea trecută, pentru 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Acesta este învinuit pe cel puțin cinci capete de acuzare. Este vorba despre abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

A doua zi după reținerea lui Alexandru Stoianoglo, CSP a decis să îl înainteze la funcția de procuror general interimar pe procurorul Dumitru Robu. Președinta țării, Maia Sandu a semnat în aceeași zi ordinul de numire a acestuia în funcție.


Amimtim că avocații lui Alexandru Stoianoglo au depus la Curtea de Apel Chișinău și o contestație cu privire la deciziile luate la ședința Consiliului Procurorilor, în care acesta a fost suspendat din funcția de procuror general.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X