Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Cînd va ajunge un nou lot de vaccin „Sputnik V” în Moldova

12 ian. 12:30   Societate
3792

Republica Moldova ia în calcul posibilitatea achiziției unui nou lot de vaccin rusesc „Sputnik V”. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Ala Nemerenco în cadrul conferinței de presă susținute astăzi. Ea a precizat că două proceduri de achiziție a vaccinului rusesc „Sputnik V” au eșuat până acum.

„Nu am abandonat ideea și noi sîntem în căutarea unei alte soluții și dacă ne reușește o să aflați foarte curând”, a spus oficialul.

Primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.

Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. 40 de mii de doze de ser au fost distribuite malului drept al Nistrului și 20 de mii de doze malului stâng.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав