X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Cînd va ajunge un nou lot de vaccin „Sputnik V” în Moldova

12 ian. 2022,, 12:30   Societate
4928 5

Republica Moldova ia în calcul posibilitatea achiziției unui nou lot de vaccin rusesc „Sputnik V”. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Ala Nemerenco în cadrul conferinței de presă susținute astăzi. Ea a precizat că două proceduri de achiziție a vaccinului rusesc „Sputnik V” au eșuat până acum.

„Nu am abandonat ideea și noi sîntem în căutarea unei alte soluții și dacă ne reușește o să aflați foarte curând”, a spus oficialul.

Primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.

Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. 40 de mii de doze de ser au fost distribuite malului drept al Nistrului și 20 de mii de doze malului stâng.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?