TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cînd trecem la ora de iarnă în 2020

În acest an, Guvernul Republicii Moldova anunță că ceasurile vor trece la ora de iarnă în noaptea de 24 spre 25 octombrie, ultima duminică a lunii curente.

În mesajul Guvernului se menționează că acele ceasornicului vor da înapoi cu o oră, iar ora 3.0 va deveni ora 2.0, transmite diez.md.

„În conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene, Guvernul Republicii Moldova comunică – pe data de 25 octombrie 2020, ultima duminică a lunii octombrie, la ora 3.0, pe întreg teritoriul republicii va avea loc trecerea la timpul „de iarnă” prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi – ora 3.0 devine ora 2.0”, se menționează în comunicatul Guvernului.

De cînd nu se mai schimbă ora în Europa

La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începînd din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de iarnă în UE.


SKIP 1

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămînă la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

În țările din Uniunea Europeană, care decid să-şi păstreze permanent ora de vară, ar urma ca schimbarea orei din ultima duminică din martie 2021 să fie ultima.

În Moldova au fost numeroase dezbateri pe această temă și autoritățile urmează să anunțe oficial decizia. Asta pentru că, indiferent de hotărîrea pe care o vor lua, toate țările membre trebuie să notifice Comisia Europeană pînă în martie 2020 asupra deciziei lor, mai exact dacă vor sau nu să rămînă cu schimbarea orei de iarnă, respectiv de vară.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load