Cînd teatrul Cehov va reîncepe să pună în scenă spectacole? (VIDEO)

8 iun. 2020,, 20:30   Societate
5975 0

Teatrele din Moldova, probabil, nu vor activa pînă în luna decembrie a acestui an, deoarece actorilor le este greu să joace pe scenă în măști pentru a asigura actualele cerințe în legătură cu pandemie de COVID-19, iar purtarea obligatorie a măștilor în încăperi închise se preconizează pînă la sfîrșitul lunii decembrie.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov", Artist al Poporului din Moldova, Constantin Haret, transmite Noi.md.
El a menționat că anterior a avut loc o întrevedere online a tuturor directorilor de teatru cu Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, care a spus că, avînd în vedere pandemia care continuă de COVID-19, nu vor avea loc spectacole, dar li se permite desfășurarea repetițiilor cu respectarea distanței sociale.
"Dar, fiți de acord că este destul de dificil. Odată ce purtarea măștilor este programată pînă la sfîrșitul lunii decembrie. Nu văd cum spectatorii se vor afla în sălile de spectacole. Da, la distanță, peste un scaun și peste un rînd, la o distanță de un metru. Dar ce vor face actorii? Vor juca și ei în măști pe scenă? Adică, cred că pînă în decembrie teatrele nu vor funcționa", a menționat Constantin Haret.
El a reamintit că, în prezent, are loc o difuzare retrospectivă a spectacolelor Teatrului Dramatic rus de Stat "A. P. Cehov" pe canalul său youtube.
"Dar aceasta este o imitație a filmului. Noi nu suportăm această concurență. Filmul este film, iar acestea sînt spectacole care sînt filmate cu una sau două camere, pentru ca spectatorii să-i vadă pe maeștri noștri, unii dintre care nici măcar nu mai sînt în viață acum", a menționat Constantin Haret.
"Presupun că pînă în luna decembrie întrebarea va fi închisă", a concluzionat el, referindu-se la perspectivele reluării spectacolelor pe scena teatrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?