TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cînd și cîte doze de vaccin anti-COVID-19 ar urma să mai ajungă în R. Moldova

La ora actuală, țara noastră duce tratative continue cu mai mulți producători de vaccin anti-COVID-19, însă nu se știe clar cine și cîte doze ne-ar putea furniza în viitorul apropiat.

Potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Igor Curov, autoritățile sînt în proces de negocieri a contractării și „cum fiecare maruntiș din contractare o să fie evidențiate, atunci vom spune cînd o să fie data exactă a procurării și livrării în R. Moldova”.

Dacă vor fi sau nu procurate cele 400 mii de doze de vaccin, despre care anunța anterior guvernul, încă nu se știe, spune Curov.

„Acum sîntem în perioada de negociere a contractului, cantitatea va fi discutată în funcție de disponibilitatea părții chineze. Vom ajunge la o decizie comună în cadrul grupului de lucru”, a adăugat secretarul de stat.

Amintim că, la data de 9 aprilie, anunța că va cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC BIOTECH LIMITED din China. Hotărîrea a fost anunțată în urma ședinței Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19.


În cadrul ședinței a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC BIOTECH LIMITED din China. Potrivit Ministerului Sănătății, este singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS), producătorilor de vaccin.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load