X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 303
Eurovision stiri: 412

Cînd se va relua comunicația feroviară între Chișinău și Odesa?

8 oct. 2022,, 13:30   Societate
2601 0

Legătura feroviară dintre Chișinău și Odesa este planificată să fie restabilită imediat după încheierea războiului din Ucraina.

Administratorul „Căii Ferate din Moldovei” Oleg Tofilat a făcut o astfel de declarație într-un interviu acordat NM.

„Comunicăm cu vecinii noștri din Ucraina privind reluarea traficului de pasageri de la Kiev la Chișinău. Probabil: pînă la sfîrșitul anului se vor relua călătoriile prin Bălți-Ungheni. Și de îndată ce războiul se încheie, vom relua traficul spre Odesa, și poate că va fi prin tronsonul Basarabeasca -Berezino”, a spus el.

La o întrebare clarificatoare despre modul în care trenul va mai circula de la Chișinău la Odesa după încheierea războiului - prin Basarabeasca sau prin regiunea transnistreană, unde la începutul războiului a fost aruncat în aer un pod pe tronsonul transnistrean a frontierei în Cuciurgan, șeful CFM a răspuns astfel: „Ceea ce este aruncat în aer se poate restaura în scurt timp. Acolo, una sau mai multe travee sînt avariate, în timp ce infrastructura principală a podului este în regulă. Pe de altă parte, pentru a ajunge la Odesa prin Basarabeasca, va trebui să se deplaseze pe un alt pod – de la Belgorod-Dnestrovski, care este și el bombardat în mod repetat. De aceea, va fi posibil să ajungeți la Odesa pe acel drum atunci cînd acel pod este restaurat. Acesta este o facilitate de infrastructură importantă pentru Ucraina, sînt convins că de îndată ce situația se va îmbunătăți, vecinii noștri vor începe imediat să o pună în ordine. Sînt convins că legătura cu Odesa o vom restabili imediat după război."

Potrivit acestuia, acum este imposibilă reluarea traficului din cauza unor probleme de infrastructură.


"Da, și nu cred că cetățenii ucraineni sînt de acord să treacă prin Transnistria, nu cred că autoritățile ucrainene vor permite o astfel de rută. Nu știu ce vor spune oamenii noștri. Dar în primul rînd, acest lucru este inacceptabil pentru Ucraina”, a spus Oleg Tofilat

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий