COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd se va desfăşura prima ședință de judecată în dosarul lui Iurie Roșca

Cînd se va desfăşura prima ședință de judecată în dosarul lui Iurie Roșca

Prima ședință în dosarul în care fostul lider PPCD, Iurie Roșca, este învinuit de trafic de influență va avea loc în data de 6 iulie curent cu începere de la ora 14.

Despre aceasta anunţă Procuratura Anticorupție printr-un comunicat de presă, specificînd că şedința de pregătire a cauzei va fi condusă de judecătorul Serghei Lazar, informează Noi.md.

Amintim că, urmărirea penală a început în baza unui denunț al administratorului de firmă implicat.

Conform cauzei, în decembrie 2009, învinuitul, aflîndu-se la sediul partidului pe care îl conduce, acționînd cu intenţie directă, personal a pretins pentru sine, de la administratorul unei societăți comerciale, valută străină în sumă de un milion de euro.


În schimbul acestei sume, învinuitul susţinea că va influența factori de decizie din cadrul sistemului judiciar, în vederea emiterii unei hotărîri favorabile antreprenorului, într-un litigiu economic.

Iurie Roşca respinge acuzațiile care i se aduc, menționînd că acest dosar "e cusut cu ață albă și miroase rău de tot". În opinia lui, scopul urmărit este "de a reduce la tăcere un om indezirabil actualei guvernări"

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load