COVID-19 în MOLDOVA

Cînd ar putea fi anulată obligativitatea de autoizolare

Cînd ar putea fi anulată obligativitatea de autoizolare

La etapa actuală, sistemul de sănătate se abţine de la înlăturarea obligativității respectării regimului de autoizolare a persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova.

Precizările au fost făcute de către ministra sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

„Propuneri sînt diferite, dar Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, le acceptă în dependenţă de evolutia situaţiei epidemiologice”, a menţionat Viorica Dumbrăveanu, întrebată dacă Comisia va da curs propunerii de a elimina obligativitatea autoizolării după data de 15 iulie, așa cum a sugerat președintele țării, Igor Dodon.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că, doar pe parcursul zilei de ieri, 2 iulie, au fost înregistrate patru cazuri COVID-19 de import. „În dependenţă de evoluţia epidemiologică, fiecare măsură restrictivă se va reexamină”, a adăugat ministra.

Luni, 29 iunie, după şedinţa de lucru cu premierul și cu președintele Parlamentului, Igor Dodon a anunţat că premierul Ion Chicu va propune Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică să fie scoasă obligativitatea de a sta 14 zile în autoizolare, după data de 15 iulie, pentru cetăţenii moldoveni care intră în Republica Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load