Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cînd ar putea avea loc alegerile locale generale

17 ian. 09:45   Societate
2639 0

Alegerile locale generale ar putea avea loc pe data de 29 octombrie sau 5 noiembrie anul curent, conform prevederilor noului Cod Electoral intrate în vigoare la 1 ianuarie

Despre aceasta a declarat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman.

Potrivit ei, data exacta va fi anunțată cu 70 de zile înainte de scrutinul electoral.

„Este una dintre acele modificări care am ținut foarte mult să se regăsească în Codul Electoral, ca să fie o previzibilitate. Oamenii să se pregătească pentru alegeri, deja știind perioada în care poate fi numită data alegerilor locale.

Aceste modificări, care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie, sînt binevenite, pentru că avem aproape un an de zile înainte și se cunosc regulile de joc, reușim să informăm toate grupurile țintă, alegătorii, eventualii concurenți”, a explicat Angelica Caraman.


Angelica Caraman a mai menționat că elaborarea unui nou Cod Electoral a fost dictată de numărul mare de modificări, mai mult de 30%, la actul normativ precedent.

Acestea au derivat din observațiile și recomandările în urma ultimelor scrutine electorale.

Amintim că noul Cod Electoral a fost adoptat de Parlament pe data de 1 decembrie anul 2022.

2
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?