COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6304
Coronavirus stiri: 7255

Cînd am putea avea o nouă creștere a numărului de cazuri Covid

11 mai. 14:39   Societate
1632 0

În cadrul ședinței Primăriei care a avut loc marți, autoritățile au discutat și situația epidemică din Capitală.

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în prezent, în spitalele municipale sînt internați peste 270 de bolnavi cu COVID-19, dintre care 28 sînt în stare foarte gravă, iar 131 de pacienți sînt în stare gravă.

Autoritățile susțin însă că impactul sărbătorilor din luna mai asupra situației pandemice prin infecția COVID-19 va putea fi estimat peste 12-14 zile.

Totodată, specialiștii din sănătate susțin că relaxarea treptată a unor restricții este oportună, dar starea de urgență în sănătate publică trebuie să fie încă menținută, cel puțin pînă la stabilizarea procesului epidemiologic. Totodată, autoritățile afirmă că imunizarea populației rămîne o prioritate.

Astfel, Primăria Capitalei anunță că pînă în prezent, în municipiul Chișinău, peste 45 300 de persoane au primit prima doza de vaccin, dintre care 3 828 de persoane au fost imunizate și cu cea de-a doua doză.


Primarul Capitalei îndeamnă oamenii să sune la medicul de familie și să se programeze la imunizare.

„Este adevărat că pe termen mediu solicitările de vaccinare sînt mai mari decît stocurile disponibile de seruri, dar autoritățile centrale depun eforturi pentru a suplini rezervele din diferite surse. Important acum e să oferim acces la vaccin tuturor, fără birocratizarea procesului. Voi dispune ca centrele și punctele de vaccinare să activeze inclusiv sîmbăta și duminica, iar populația să fie informată pe toate platformele de comunicare existente”, este menționat în comunicatul de presă al Primăriei.

Amintim că sîmbătă, 8 mai, Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a dispus ca imunizarea împotriva COVID-19 să se facă la adresare liberă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽