Cinci persoane, încătușate după ce au fabricat și pus în circulație carduri false

Cinci persoane, încătușate după ce au fabricat și pus în circulație carduri false

O grupare specializată în fabricarea și punerea în circulație a cardurilor și a altor instrumente de plată false a fost destructurată de către ofițeri ai Direcției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Direcției de Poliție Chișinău, sub conducerea Procuraturii Chișinău, Oficiul Principal.


Grupul de urmărire penală a documentat activitatea infracţională a suspecților aproximativ un an - de la începutul lui 2017, pînă în prezent. Astfel, s-a stabilit căorganizatorul grupării era un bărbat de 33 de ani, locuitor al municipiului Chișinău.


Acesta își desfășura activitatea infracțională într-un apartament din capitală. Cu ajutorul unui utilaj sofisticat de ultimă generație, el clona cardurile bancare, inclusiv PIN-codurile, și primea din afara țării, preponderent țările UE, informație de pe cardurile persoanelor fizice care dețin conturi bancare cu mijloace bănești de proporții.


Ulterior, informația era imprimată sau stocată pe alte benzi (clonuri), iar prin diferite scheme frauduloase sustrăgeau bani de pe conturile persoanelor terțe.


Bărbatul a atras și alte persoane, repartizînd roluri pentru fiecare în parte.


La începutul lunii octombrie 2018, însă, ofițerii din grupul de urmărire penală au descins la domiciliile suspecților și locațiile identificate care le-ar fi folosit în activitatea criminală, fiind efectuate 25 percheziții.


În rezultatul acestora, a fost depistat apartamentul în care era instalat utilaj special, fiind ridicate și sume de bani - de peste 23.000 euro, 950 dolari SUA și 13.000 lei.  


Cinci persoane, inclusiv și organizatorul, au fost reținute. Pe numele lor, a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsite vinovate, riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load