COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6879

Cimil: În caz de necesitate, peste hotare, va fi suplinit numărul buletinelor de vot

9 iul. 11:38   Societate
1470 3

În cazul în care în anumite secții de votare din străinătate se va epuiza stocul buletinelor de vot, acesta va fi suplinit, a declarat astăzi în cadrul unui briefing președintele CEC, Dorin Cimil.

Funcționarul a precizat că la scrutinul de duminică se va interveni operativ, pentru a fi evitate situațiile din anii precedenți cînd din cauza epuizării rapide a buletinelor de vot, cetățenii nu și-au putut exercita dreptul la vot.

"Organizarea alegerilor aprlamentare este însoțită de mai multe provocări, aceasta se datorează atît aspectului financiar, cît și a situației pandemice, dar și unor lacune în legislație. În pofida criticii, instituțiile au întreprins tot ce a fost posibil pentru organizarea bună a alegerilor", a spus Dorin Cimil.

Funcționarul a anunțat că la cele mai aglomerate secții de votare de peste hotare au fost expediate scanere pentru actele de identitate.

Cimil a mai precizat că în străinătate nu poate fi solicitată urna mobile. “Îndemnăm cetățenii să fie prudenți și cooperanți, ei vor fi direcționați pe o cale separată pentru a putea să își exercite dreptul la vot”.


Mențonăm că la scrutinul din duminică, peste hotare vor fi deschise 150 de secții de votare. În fiecare secție vor fi repartizate cîte 5000 de buletine de vot.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽