COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Chișinăul va avea un nou teatru de vară

21 oct. 11:30   Societate
1297 0

Este vorba despre Teatrul de Vară sau Teatrul Verde din parcul situat la intersecția străzii Sarmizegetusa cu bd. Cuza Vodă, din sectorul Botanica, cu o suprafață de terenul de 4,4 ha. Lucrările au început la sfîrșitul lunii mai, transmite Noi.md cu referire la ea.md.

Primarul capitalei a anunțat miercuri, 20 octombrie, că 90% din volumul lucrărilor de reabilitare a parcului au fost deja executate. Printre acestea se numără rețelele de iluminat și irigare, alei pietonale, bănci, teren de joacă pentru copii, un teren de fitness și grupul sanitar public.

Totuși, atracția cea mare o constituie Teatrul de vară sau Teatrul verde. A fost construită o scenă, cu mai multe rînduri de scaune comune pentru spectatori.

De asemenea, edilul capitalei a dezvăluit că în scurt timp for fi finisate lucrările de amenajare a locurilor de parcare pe perimetrul parcului, a spațiului verde și a unui teren pentru plimbarea cîinilor. Totodată, urmează instalarea coșurilor pentru gunoi, peste 80 la număr.


Zona verde va fi supravegheată video, iar vizitatorii vor avea acces la WI-FI.

Parcul, deși unul foarte populat, în special de locuitorii din blocurile din zonă, a fost de aproape două decenii, într-o stare deplorabilă. În anii 90′ chiar în mijlocul parcului se afla o discotecă, una dintre primele și dintre cele mai populare pe atunci din capitală.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X