COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chișinăul cere convocarea de urgență a formatului 5+2

Chișinăul cere convocarea de urgență a formatului 5+2

Biroul politici pentru Reintegrare denunță acțiunile abuzive ale Tiraspolului de blocare a accesului la acțiunile de salvare a cetățenilor moldoveni, dar și la accesul la informație, și cere convocarea în ședință formatului 5+2.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanta politică din partea Chișinăului pentru reglementarea conflictului transnistrean, Cristina Lesnic.

„După multiple eforturi pe care le-a făcut biroul politici pentru reintegrare, eu personal și Chișinăul, pentru depășirea unei situații de urgență provocate de pandemia Covid-19, lipsa informațiilor reale din regiunea transnistreană, dar și blocarea acțiunii de salvare a vieții și sănătății omenești, am constatat că unica soluție este convocarea formatului 5+2”, a declarat viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic.


Lesnic precizat că astăzi a expediat scrisori tuturor actorilor din formatul 5+2, prin care a solicitat să fie convocată în regim de urgență ședința pe subiectul Covid-19.

„Așa numita autoizolare a structurilor din stînga Nistrului nu se încadrează în legitimitatea de misiune a drepturilor omului. Am sesizat OMS, organizațiile internaționale, partenerii externi ai Republicii Moldova, dar si Avocatul poporului, a spus viceprim-ministra.

Potrivit ei, cei 320 mii de cetățeni moldoveni care locuiesc în stînga Nistrului dețin asigurare medicală, iar autoizolarea inventată și impusă de către partea transnistreană, îngrădește accesul acestora la medicamente compensate, extrem de vitale pe timp de pandemie.

La data de astăzi, sînt înregistrate 78 de cazuri confirmate de Covid-19 în regiunea transnistreană, dintre care 74 sînt cu transmitere locală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load