COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chișinăuienii pot solicita compensațiil la căldură

Chișinăuienii pot solicita compensațiil la căldură

Locuitorii din municipiul Chișinău pot depune actele pentru solicitarea compensațiilor la plata agentului termic în sezonul rece 2019-2020.

Beneficiarii acestor facilități sînt familiile a căror venit global mediu lunar în anul calendaristic precedent nu a depășit suma de trei mii de lei per persoană, transmite ipn.

Șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ghenadie Dubița, a declarat că, în baza dispoziției emise, actele urmează să fie depuse la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ. De asemenea, la gestionarii fondului de locuințe – asociațiile de coproprietari în condominiu, asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate etc., precum și la preturi. Cetățenii din teritoriile suburbii urmează să depună setul de documente la primăriile orașelor și comunelor.

Potrivit responsabilului, setul de documente a rămas același ca și în anul trecut. Locatarii care au beneficiat de compensații în perioada rece 2018-2019 urmează să depună doar o cerere de confirmare. Cît ține de mărimea compensației și modul de acordare, acestea urmează să fie aprobate de Consiliul municipal Chișinău.

Astfel, acordarea compensațiilor persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău pentru plata resurselor energetice și serviciile comunale, în sezonul rece 2019-2020, va fi efectuată după aprobarea Regulamentului privind mecanismul de acordare a compensațiilor de către CMC.

Anul trecut, valoarea ajutorului la plata agentului termic a fost de 40% din costul facturii pentru încălzire – pentru familiile care locuiesc la bloc. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load