Jocurile Olimpice stiri: 116
Transnistria stiri: 1453

Chișinău în Topul celor mai fericite destinații din lume

24 iun. 18:15   Societate
4355 0

Institute of Quality of Life a publicat recent topul celor mai fericite 250 de orașe din lume pentru anul 2024, anunță Noi.md

Chișinăul se situează pe locul 191 în acest clasament, depășind orașe renumite precum Madrid, dar și Istanbul care s-a clasat pe locul 197.

Pentru realizarea clasamentului, realizatorii au analizat sfera educației și a politicilor favorabile incluziunii din orașele respective. De asemenea, protecția mediului, economia, inovarea sau accesul la zonele verzi sînt doar alte aspecte luate în calcul de specialiști.

Conform celor de la Institute of Quality of Life, ținta ar fi realizarea unui grup de orașe care să răspundă acestor cerințe.

„Nu este corect să se stabilească un singur oraș lider. Cel mai potrivit este să se înființeze un grup de orașe angajate în cultivarea și creșterea fericirii”, spun reprezentanții organizației.


Primele 37 dintre aceste destinații au fost incluse în categoria aur. Cele clasate între 38 și 100 au fost trecute la argint, iar restul au intrat la secțiunea bronz.

Pe primele poziții se află Aarhus, Zurich, Berlin, Gothenburg și Amsterdam. Clasamentul integral puteți să-l accesați aici.

6
4
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?