Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

China va oferi tablete instituțiilor de învățămînt din Moldova frecventate de elevi ucraineni

6 feb. 22:00   Societate
1604 0

Republica Populară Chineză va oferi peste 1500 de tablete instituților de învățămînt din Republica Moldova frecventate de elevi din familiile refugiaților ucraineni, transmite ipn.

Ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, a spus că tabletele vor facilita accesul la studii. El a menționat că Moldova are o colaborare frumoasă cu Republica Populară Chineză, inclusiv în domeniul educației. „Am avut de mai multe ori sprijinul Republicii Populare Chineze în momente mai dificile. Și în timpul pandemiei am avut donații de echipamente IT. Mai multe instituții, inclusiv de învățămînt superior, au primit donații”, a menționat oficialul.

Deși China se află departe de Moldova, această donație a ajuns în țară într-un timp scurt. În curînd dispozitivele vor fi repartizate instituțiilor de învățămînt, prioritar celor care au un număr mai mare de elevi integrați din familiile refugiate din Ucraina pentru ca ei să beneficieze de dispozitive necesare pentru procesul educațional, a precizat ministrul.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin, a declarat că Moldova și poporul moldovenesc au depus un mare efort pentru a ajuta refugiații ucraineni. „În calitate de bun prieten și partener de încredere, China a întins o mînă de ajutor Republicii Moldova. În luna martie a anului trecut Guvernul Chinez a decis să ofere Moldovei loturi de asistență umanitară în mod urgent în valoare totală de cinci milioane de yuani.ˮ

Diplomatul a adăugat că recent Ambasada a aflat că elevii ucraineni se confruntă cu dificultate de studiere la distanță din cauza lipsei echipamentului tehnic. Și în mod urgent a fost coordonată decizia de a oferi tablete pentru a ajuta copiii. Ambasadorul a remarcat că toate tablete vor fi livrate în mod imediat refugiaților și vor avea un efect pozitiv la procesul educațional al elevilor.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?