TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ostalep: Ambasada SUA poate găsi un alt loc, iar noi nu putem

Ostalep: Ambasada SUA poate găsi un alt loc, iar noi nu putem

Teritoriul Stadiului Republican de la Chișinău nu poate fi cedat pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA în Moldova.


„Stadionul are, în primul rînd, o valoarea istorică și foarte simbolică. Ambasada poate să-și găsească un alt loc, noi - nu putem”, a scris directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, Valeriu Ostalep, ex-viceministru al Afacerilor Externe, într-un comentariu la petiția cetățenilor Moldovei în adresa autorităților țării.


După cum s-a mai comunicat, prin această petiție cetățenii și-au exprimat solicitarea să fie anulată hotărîrea privind alocarea și vînzarea terenului pe care este situat Stadionul Republican în vederea construcției sediului Ambasadei SUA, precum să fie organizat un referendum consultativ pentru selectarea celei mai bune idei de revitalizare a acestui teren și să se transpună în viață proiectul ales de cetățeni, relatează Noi.md.


Reprezentanții societății civile solicită să se propună o alternativă locului de amplasare a viitoarei Ambasade a SUA, ținînd cont de dezvoltarea armonioasă a municipiului Chișinău, cu menținerea originalității și obiectelor din patrimoniul istorico-cultural din Fondul genetic al RM; să se anuleze hotărîrea privind alocarea și transmiterea terenului, pe care este situat Stadionul Republican, în proprietatea Ambasadei SUA.


Ei optează pentru organizarea unui concurs de idei privind eventualele proiecte ale obiectelor de menire socială, culturală și sportivă care ar putea fi amplasate pe teritoriul Stadionului Republican, inclusiv posibilitatea menținerii și restaurării Stadionului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load