COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități: Nu e o stare

Chicu, de Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități: Nu e o stare

Anual, la 3 decembrie, este Ziua persoanelor cu dizabilități. Astfel, prim-ministrul Ion Chicu a venit cu un mesaj.

"Dizabilitatea nu este o stare fizică. Dizabilitatea este o diferență care, împiedică participarea deplină și eficientă a persoanei la viața socială în condiții egale. Dar barierele pot fi reduse și noi putem asigura o participare mai amplă a persoanelor cu dizabilități în viața socială – trebuie doar să deschidem mai larg inimile", a declarat Chicu, transmite Noi.md.

Potrivit prim-ministrului, Guvernul este hotărît să se implice în procesul de reducere a barierelor ce le întîmpină persoanele cu dizabilități în valorificarea potențialului acestora.


"Transformarea dizabilității în abilitate prin asigurarea accesului la mediul fizic, social, economic și cultural, la sistemele de ocrotire a sănătății și de învățămînt, la informare și comunicare, va contribui pe termen lung la bunăstarea generală, la dezvoltarea socială și economică a țării", a mai adăugat premierul.

Pornind de la principiul drepturilor egale ale cetățenilor Republicii Moldova, Guvernul spune că va promova în continuare politici de egalizare a șanselor de realizare a drepturilor economice, sociale, civile, culturale și politice ale fiecărui membru al societății.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load