Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Chicu: "Dacă omul nu poate plăti pentru gaz și lumină, el nu este liber, nici independent"

2 noi. 2022,, 18:11   Societate
3229 1

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a criticat declarațiile autorităților potrivit cărora actuala criză energetică și majorările tarifelor sînt prețul pe care cetățenii trebuie să-l plătească pentru libertate și independență.

Chicu s-a arătat revoltat de declarația președintelui Sandu că țara noastră poate plăti pentru energia electrică achiziționată din România.

”În câteva ore, ANRE va comunica moldovenilor prețul energiei electrice, care-i place și "ar vrea să-l achite mai departe" Maia Sandu...

Dna președinte, acest preț la curent, ca și cel la gaz, oamenii nu-l pot plăti, chiar dacă el vă place dvs.

Mai grav, acest preț nu-l poate plăti economia țării, asta înțelege toată lumea. De ce doar dvs. nu înțelegeți asta?


"Libertatea și independența" la care faceți trimitere când justificați aceste prețuri insurmontabile, au sens practic doar dacă oamenii și țara pot plăti pentru resurse. Dacă nu poate plăti gazul sau lumina, omul nu e nici liber și nici independent. Țara, nici atât.

Partenerii europeni spun clar, că iarna viitoare poate fi și mai complicată sub aspect energetic. Ce rămâne din om și țară, Maia?”, a scris Chicu.

În cadrul întrevederilor de la București cu Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul român Nicolae Ciucă, șeful statului a mulțumit României pentru măsurile imediate de a ajuta țara noastră în furnizarea de energie electrică, gaze naturale, păcură și lemne de foc cetățenilor noștri pentru a lupta cu criza energetică și și-a exprimat speranța că România va putea furniza volume mari de energie electrică pentru a acoperi deficitul în creștere din Republica Moldova.

Reamintim că deputatul pas Dumitru Alaiba a rugat cetățenii să dea dovadă de răbdare și solidaritate în această perioadă grea de criză energetică. Potrivit lui, greutățile și dificultățile cu care se confruntă în prezent moldovenii sîunt prețul pe care trebuie să-l plătim pentru libertate.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий