TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu cere de urgență să fie restabilit institutul polițistului de sector

Chicu cere de urgență să fie restabilit institutul polițistului de sector

În cadrul ședinței de lucru de astăzi a fost discutată situația criminogenă din țară, iar pentru soluționarea acestei probleme stringente prim-ministrul, Ion Chicu a propus restabilirea în regim de urgență a Institutului polițistului de sector, care a fost desființat în urma reformei polițienești.

Despre această propunere se va discuta în cadrul ședinței cu autoritățile publice locale și în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, scrie unimedia.info.


„Am făcut pe parcursul săptămînii trecute o analiză a situației, am rugat instituțiile statului să elaboreze în mod urgent un proiect prin care să restabilească Institutul Polițistului de Sector. Din 2009 încoace, acest institut a fost desființat în linii mari. Noi nu mai avem polițiști de sector, care discută cu cetățenii, cu tinerii, care în mare parte sînt acei care au rămas fără părinți, care au plecat, iar ei au fost educați de bunei. Școala nu mai are acel rol de educator care îl avea odată și acești tineri au rămas fără suportul și atenția societății. Rolul respectiv îl îndeplinea polițistul de sector. Reforma poliției efectuată în 2011-2012 a scos acest institut, iar acum nimeni nu mai interacționează cu cetățenii, nu mai știu unde să sune în caz de probleme”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit premierului Chicu, în scurt timp urmează să fie restabilit Institututul polițistului de sector, polițiștii încadrați fiind responsabili de acțiunile cetățenilor din localitatea pe care aceștia o vor monitoriza.

„Noi am solicitat Ministerului în cîteva săptămîni să pregătească acest program, noi vom restabili în fiecare localitate polițistul de sector, care va avea pașaportul fiecărui locuitor, va ști fiecare cu ce se ocupă, ce gînduri are, mai ales partea de tineret”, a precizat Chicu.

„sînt necesare mijloace importante pentru aceasta, vom majora substanțial salariul, trebuie de atras multe persoane acolo, pentru că avem un polițist la patru sate și bineînțeles trebuie dotate în modul corespunzător. Acest subiect va fi discutat și la ședința cu primarii, și la ședința Consiliului Suprem de Securitate”, a mai adăugat șeful Executivului.

„Fără un lucru serios la etapa de prevenție, noi nu putem avea o dinamică pozitivă în această direcție”, a conchis Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load