COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu a spus cît de pregătită este Moldova pentru al doilea val al epidemiei de Covid-19

Chicu a spus cît de pregătită este Moldova pentru al doilea val al epidemiei de Covid-19

Probabilitatea celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, în această toamnă, este foarte mare, lucru confirmat și de Organizația Mondială a Sănătății, a declarat premierul Ion Chicu, astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Cel de-al doilea val ar urma să izbucnească în luna octombrie, iar situația ar putea evolua mai dramatic, comparativ cu cea din prezent, a explicat Chicu.

Cu toate acestea,din punct de vedere a dotării cu exhipamente și instructajului personalului medical, Moldova va fi mai bine pregătită la toamnă.


"Am discutat cu mai mulți specialiști și este un fapt împlinit, acel al dolea val ar urma să înceapă spre iarnă, din octombrie. Situația va fi și mai dificilă, cînd avem și gripa sezonieră. alte boli care agravează situația. Am discutat despre nivelul de pregătire: sub aspect sanitar-epidemoiologic, avem echipamente, medicamente, pentru aceste scopuri la rectificarea bugetului noi am prevăzut un fond suplimentar de 300 de milioane de lei, care poate fi orientat pentru aceste achiziții", a menționat Chicu.

Potrivit lui, la moment, țara noastră dispune de un număr suficient de teste. Din cele procurate anterior, au rămas circa 80 de mii de teste.

Șeful executivului le-a răspuns celor nemulțumiți de modul în care Guvernul a gestionat criza sanitară.

"Tot ce a fost rău eu îmi asum, dar datele statistice arată că nu a fost chiar cel mai rău din toată lumea la noi. Este pentru ce să fim criticați, blamați, de fapt ca și multe alte guverne din alte țări", a adăugat el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load