COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu a comentat protestul transportatorilor din capitală

Chicu a comentat protestul transportatorilor din capitală

Maxi-taxiurile nu mai au ce căuta pe străzile din municipiul Chișinău, întrucît sînt depășite de timp, iar Primăria Chișinău caută bani suplimentari pentru a procura mijloace de transport noi.

Despre aceasta a spus premierul Ion Chicu astăzi în cadrul unei conferință de presă, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

„Problema transportului urban ține de competițiile Primăriei capitalei. Noi am discutat cu edilul municipiului Ion Ceban despre viziunile lui în dezvoltarea transportului urban. Este clar că maxi-taxurile nu mai au ce căuta în Chișinău”, a declarat Ion Chicu.


Premierul spune că maxi-taxiurile nu pot fi înlăturate imediat, însă vor dispărea de pe străzile municipiului odată ce vor fi procurate autobuze și troleibuze noi.

„Primăria trebuie să angajeze bani suplimentari pentru a procura mijloace de transport noi. Funcționarii comunică intens cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în acest sens”, a precizat șeful Executivului.

Astăzi șoferii de maxi-taxi nu au ieșit pe linie pînă la ora 10:00. În acest sens, frecvența circulației curselor de autobuz și troleibuz a fost mărită. Acțiunea de protest vine în urma ,,reacțiilor primarului general de Chișinău și ale viceprimarilor la solicitările transportatorilor”.

Aceștia au cerut fie majorarea tarifelor de călătorie cu microbuzul, fie păstrarea tariful de trei lei, dar municipalitatea va acorda transportatorilor privați subvenții în aceleași condiții cu întreprinderile municipale de transport.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load