Cheptonar: Putem spune că la nivel de 80% sistemul este infect

23 mar. 08:15   Societate
1787 0

Deputatul PAS, Andrian Cheptonar, a comentat situația excepțională din justiție. În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, politicianul a subliniat că 80% din acest sistem este infect.

”Noi acum lucrăm destul de intens ca să aducem o curățenie în sistemul de justiție. La întîlniri cu cetățenii noi avem foarte multe reproșuri referitoare la modul cum acționează justiția, deși sînt destul de mulți judecători onești în sistem și eventual al putea fi vizați de generalizarea analizei despre faptul că justiția nu este onestă și corectă în Republica Moldova, regret și că oamenii onești sînt afectați, dar ei astăzi nu reprezintă o masă critică, nu sînt suficienți, îi domină. Văzînd cîți oameni au trecut pre-vettingul, deci, practic 80% au picat acest test, concluzia mea este că la nivel de 80% sistemul este infect”, a declarat Cheptonar.

Totodată, deputatul a subliniat că toți judecătorii care și-au dat demisia din Curtea Supremă de Justiție își doresc să blocheze sistemul.

”Cine s-a dus să treacă pre-vettingul? Nu au fost luați un număr de oameni aleatoriu, sînt cei care au considerat că ei vor fi verificați și vor trece acest test, pentru că ei s-au înscris să fie testați, ei au considerat că sînt OK. Știind ce au în spate, ei au considerat că ei sînt buni. Acum, toți cei care și-au dat demisia din Curtea Supremă de Justiție pe lîngă faptul că ei își doresc să blocheze sistemul, să ne pună pe noi într-un șah, dar acești oameni urmau să fie verificați primii în vetting și, nu știu, ar fi trecut această verificare?”, s-a întrebat deputatul.

De asemenea, alesul poporului a precizat că în prezent nu are încredere nici în sentințele pronunțate de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție.


”Noi nu avem astăzi o justiție despre produsele căreia eu personal astăzi aș putea spune că am încredere în rezultatele unei decizii chiar de nivel de Curte Supremă de Justiție, eu nu am astăzi această încredere. Noi vedem toată debandada care se întîmplă astăzi în sistemul de justiție și, respectiv, faptul că o persoană, care a fost dl Bolboceanu, nu știu dacă faceți referință la acest caz”, a mai menționat parlamentarul.

2
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий