TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CFM ar putea fi reorganizată în 3 societăți pe acțiuni

CFM ar putea fi reorganizată în 3 societăți pe acțiuni

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) ar urma să fie reorganizată în trei societăți pe acțiuni independente. Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat emis de Ministerul Economiei și Infrastructurii.


Fiecare societate pe acțiuni ar urma să fie responsabilă de cîte un domeniu: infrastructură, călători și mărfuri. Totodată, ar urma să fie create Agenția Feroviară și Autoritatea de Investigare a Accidentelor, scrie Agora.


În comunicat se mai menționează că piața feroviară din Moldova trebuie să fie deschisă pentru „actori privați și atragerea noilor operatori feroviari”.


Modificările ar face parte din Foaia de Parcurs privind restructurarea sectorului feroviar și a CFM pentru anii 2018-2021. Subiectul a fost discutat, luni, în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Economiei Chiril Gaburici și directorul executiv al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone.


Concepția cu privire la restructurarea sectorului feroviar a fost aprobată prin Hotărîrea Guvernului în decembrie 2017. În document sînt descrise nouă variante de posibile structuri ale CFM, inclusiv cea menționată mai sus. „Ar fi o evoluție de perspectivă de tip holding. Prin urmare, implementarea acestei opțiuni va presupune etape intermediare”, se arată în document.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load