X 
Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Cetățenii vor fi mai protejați în fața dezastrelor și pericolelor naturale

17 noi. 2022,, 08:15   Societate
1765 0

Încă o reușită pentru Republica Moldova. În contextul înaintării MAI pe agenda de integrare europeană, a fost acceptată cererea de aderare a țării noastre la Mecanismul de Protecție civilă al UE.

Acest lucru presupune intervenții mai eficiente, timp de reacție mai scurt și lărgirea spectrului de intervenții al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Astfel, vor putea fi gestionate crize precum inundații, prin acțiuni de pompare cu capacitate mare, lichidare incendiilor de vegetație, cu autospeciale de intervenție, dar și intervenția echipelor de salvatori pentru acțiuni de deblocare și salvare de sub dărîmături în medii urbane.

Obiectivul mecanismului este de a consolida cooperarea în domeniul protecției civile, sprijinind eforturile țărilor de a proteja oamenii, mediul și bunurile împotriva tuturor tipurilor de dezastre naturale și provocate de om. Odată cu aderarea Republicii Moldova la mecanismul protecției civile al UE, țara noastră va beneficia de consultanță, expertiză și susținerea Uniunii Europene în domeniul intervenției, prevenției și pregătirii în caz de dezastre.

Menționăm că în ultimii doi ani, Republica Moldova a beneficiat de multiple ori de asistența statelor participante la mecanism, în contextul pandemiei COVID -19, crizei energetice și invaziei rusești în Ucraina. La fel, Republica Moldova a oferit asistență statelor UE, prin intermediul misiunilor din Grecia și Romînia.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий