COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7837
Criza energetică stiri: 514

Cetățenii pot să ajute femeia cu 5 copii, condamnată la detenție

13 noi. 2021,, 11:15   Societate
3029 10

"Haideți să ajutăm acea sărmană mamă cu cinci copii, care stă în închisoare pentru cîteva mii de euro împrumutați". Cu acest îndemn a venit președintele PSRM, Igor Dodon, după ce șefa statului a refuzat să o grațieze pe Natalia Ursachi.

Liderul socialiștilor a început o campanie de colectare a banilor, pentru ca femeia să poată achita datoria, iar drept urmare să poată ieși din închisoare, transmite Noi.md.

"Eu cred că este în puterea noastră colectivă să facem un bine. Vă anunț că lansăm o campanie de colectare de fonduri, cu un cont bancar unde să putem depune ajutor financiar, fiecare cît poate, și sper că vom aduna bani nu doar pentru eliberarea acelei mame, ci și pentru strictul necesar de care să se bucure acei copilași sărmani.

Moldova rămîne fără natalitate, fără demografie, fără generație tînără și noi să nu cruțăm o mamă cu cinci copii? Să nu dăm un semnal pozitiv social, politic, uman? Dar nici măcar nu e vorba de tema demografiei aici, e vorba de elementara morală, de empatie, de atitudine sufletistă, pe care măcar uneori trebuie să o demonstreze și demnitarii insensibili din fotoliile înalte. Lumea se întreabă: cum se întîmplă că oamenii simpli sînt mai inimoși, mai săritori la nevoie, mai omenoși decît cei care conduc țara și se comportă indiferent și rece față de suferințele cetățeanului? De aceea, fac aici apel la oamenii simpli, nu la demnitari: haideți să ajutăm fiecare cu ce poate. Știu că aceste „vremuri bune” sînt foarte grele pentru dumneavoastră, iar fiecare ban este cîntărit, dar chiar și cîte un leu de la fiecare poate fi suficient dacă donăm cît mai mulți. Cîte un leu, cîte zece lei, cît putem fiecare și vom scoate această femeie din închisoare. Haideți să dăm o șansă acelor cinci copii să adoarmă lîngă mama lor în fiecare seară", a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Amintim că președintele țării, Maia Sandu, a refuzat să o grațieze pe Natalia Ursachi, mama a cinci copii, condamnată la șase ani de închisoare pentru un împrumut nerambursat de 8.000 de euro. Președinția a explicat decizia de a nu o grația prin faptul că femeia nu a întors prejudiciul.

3

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X