COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 551 348   INFECTAȚI 258 624(+89)   TRATAȚI 251 389     DECESE 6245(+1)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2821
Puterea stiri: 6280
Coronavirus stiri: 7242

Cetățenii moldoveni vor trebui să amîne vacanța în Grecia

14 iun. 16:06 (reactualizat 21 iun. 14:34)   Societate
34245 0

În ciuda așteptărilor că luni, 21 iunie, autoritățile elene vor deschide accesul pentru turiștii din Moldova, acest lucru nu s-a întîmplat.

După cum s-a anunțat anterior, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul întîlnirii cu ambasadorul Greciei în România și Republica Moldova, Sofia Grammata, a transmis prin intermediul diplomatului solicitarea către autoritățile elene de a include Republica Moldova în lista statelor care nu sînt membre ale Uniunii Europene, ai căror cetățeni le este permisă intrarea în Grecia.

Problema deblocării călătoriilor în Grecia pentru cetățenii moldoveni a fost, de asemenea, discutată la reuniunea de la Atena dintre delegația Republicii Moldova, condusă de Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Dumitru Socolan, și Ministrul grec al Turismului Hari Theoharis. Atunci s-a spus că Republica Moldova va fi inclusă în perioada următoare în lista țărilor ai căror cetățeni pot călători în Grecia în scopuri turistice.

Potrivit informațiilor Noi.md, următoarea decizie privind deschiderea Greciei pentru turiștii din țările non-UE va fi luată pe 28 iunie.

Lista țărilor deschise pentru deținătorii de pașapoarte moldovenești este disponibilă aici.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽