Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Cetățenii decorați cu distincții de stat vor putea beneficia de alocații nominale

8 iun. 16:43   Societate
2170 0

Guvernul a aprobat, astăzi, mecanismul de acordare a dreptului la alocații nominale de stat cetățenilor Republicii Moldova, beneficiari de pensii sau alocații sociale de stat, inclusiv în alte state, care au fost decorați cu distincții de stat ale Republicii Moldova sau ale fostei U.R.S.S, indiferent dacă aceștia domiciliază în țară sau în afara ei.

La fel, s-a aprobat și acordarea alocațiilor pentru merite deosebite față de stat - soției, soțului sau unuia dintre părinții persoanei decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare”, domiciliați peste hotarele țării, care sînt cetățeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, cu titlu de excepție, veteranii de război, decorați cu distincții de stat, vor avea dreptul la alocații nominale, indiferent de faptul dacă sînt sau nu beneficiari de pensie sau alocație socială de stat, sau dacă au sau nu domiciliul în Republica Moldova.

Persoanele eligible, asupra cărora s-a extins dreptul la alocațiile vizate, vor trebui să depună o cerere cu setul de documente necesar pînă la data de 29 iulie 2022.

Tot astăzi a fost aprobat proiectul Hotărîrii de Guvern care prevede echivalarea în mod corespunzător a distincțiilor de stat ale fostei U.R.S.S, și anume: ordinul „Drapelul Roşu”, ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” clasele I şi II, ordinul „Steaua Roşie”, ordinul „Slava” și ordinul „Pentru bărbăţie personală” cu distincția de stat a Republicii Moldova - ordinul „Credință Patriei” clasa I”, conform importanței acestora.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав