COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Cetățenii ar putea plăti mai mult pentru călătoria cu transportul

29 sep. 10:05   Societate
3258 1

Majorările zilnice a prețurilor la carburanți ar putea duce și la creșterea tarifelor pentru călătoriile cu transportul urban și interurban. transmite Noi.md.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a anunțat că a făcut un demers către autorități pentru ca să fie ajustat tariful la călătorii.

Transportatorii solicită Guvernului să revadă tariful în mod de urgență, pentru că în caz contrar susțin că vor merge pe calea protestelor.
Președintele APOTA a afirmat că agenții economici înregistrează pierderi enorme zilnice în urma majorărilor interminabile a prețului la combustibil.

Potrivit lui Alexa, unele rute vor fi retrase de pe curse din cauză că nu au niciun venit, ci doar cheltuieli.

În prezent, prețul călătoriei pentru un kilometru este de 60 de bani, iar dacă se va accepta majorarea solicitată de transportatori, cetățenii vor fi nevoiți să achite de două ori mai mult pentru o călătorie cu transportul.


Amintim că la inițiativa PAS, ANRE stabilește zilnic prețul plafon la carburanți. Pentru astăzi, ANRE a anunțat că un litru de motorină va costa 17,25 lei, cu 9 bani mai mult decât marți.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X