Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Cetățean străin, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar de contrabandă

5 mai. 2023,, 13:30   Societate
2856 0

Un cetățean străin a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, după ce în februarie curent a încercat să scoată din Moldova spre România peste 250.000 țigări.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Hîncești.

Instanța a respins, din nou, solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de confiscare a contravalorii de peste 400.000 lei a autocamionului folosit pentru tentativa de contrabandă și a remorcii frigorifice.

Potrivit procurorilor, respingerea acestei solicitări contravine atît legii, cît și practicii judiciare de confiscare în folosul statului a mijloacelor folosite la comiterea infracțiunii de contrabandă. Urmează contestarea sentinței.

Amintim, cazul a avut loc la Leușeni, atunci cînd învinuitul cu vîrsta de 42 de ani transporta țigările în podeaua dublă din remorca reutilată, care însă au fost depistate la scanarea cu razele de X de funcționarii vamali.


Potrivit declarațiilor acestuia, oferta de cumpărare a țigărilor a primit-o din România, iar odată cu transportarea napolitanelor din Ucraina, în Moldova a încărcat în camion și cele peste 250.000 țigări, în ascunzișul pregătit.

Învinuitul și-a recunoscut vinovăția și, deci, a primit o pedeapsă mai blîndă.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?