Criza energetică stiri: 1748
Cutremure stiri: 282

Cererea pentru lemne și cărbune a crescut ca urmare a scumpirii gazului

25 noi. 2021,, 14:00   Societate
2770 3

Scumpirea gazului natural a dus la creșterea cererii pentru lemne de foc și cărbune. În aceste condiții, stocurile de lemn din depozitele Moldsilva s-au redus față de aceeași perioadă a anului trecut, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

''Nemijlocit în ultima perioadă, odată cu apariţia problemelor cu gazul, cu alte resurse, s-a intensificat procesul, pentru că noi în anii precedenţi puteam avea chiar peste 10 mii de metri steri stocuri. La momentul dat, după cum aţi văzut, în acest an avem 5.500. Este o tendinţă că o să rămînem fără stocuri pînă la sfîrşit de perioadă, pînă la sfîrşit de iarnă'', a declarat Sergiu Chihai, Inginer Şef în silvicultură.

Moldsilva are în stoc peste 55 de mii de metri steri de lemne de foc, în condiţiile în care anul trecut cantitatea depăşea 164 de mii de metri steri. Prețul variază de la o întreprindere la alta, fiind în medie de 548 de lei metrul ster de lemn de esenţă tare şi 320 lei metrul ster de lemn moale. Şi cărbunele e la mare căutare.

''Vînzările faţă de anul trecut au crescut cu 10, 15 la sută. Preţurile au crescut cu 30, 40 de procente. Se mai prevăd scumpiri în viitorul apropiat, cu cît şi cînd, nu ştim precis, dar la sigur o să fie'', a declarat Radu Avram, manager vînzări baza de cărbuni.

O tonă de cărbune se vinde în medie cu 4.700 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий