Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3725

Cercetări pe numele a trei tineri care și-au cumpărat acte falsificate

22 mai. 14:33   Societate
1695 0

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, polițiștii de frontieră au depistat în fluxul de călători trei tineri care dețineau documente cu semne vădite de falsificare. Incidentele au fost consemnate în weekendul trecut.

Într-un caz, pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat un tînăr de 24 de ani din raionul Dubăsari. Acesta se deplasa în calitate de pasager al cursei ce revenea în Moldova din Germania. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus pasagerul unui control suplimentar. Ca urmare, a fost depistată o carte de identitate, pretinsă a fi eliberată de către autoritățile române. La audiere, tînărul a declarat că și-a perfectat actul contra sumei de 100 EUR.

În alt caz, un bărbat de 38 de ani, deținător al dublei cetățenii MDA/ROU s-a prezentat la intrarea în țară, ca pasager la ruta ocazională „Germania-Moldova". La controlul de frontieră printre documentele deținute asupra pasagerului era și un permis de conducere românesc, ce nu întrunea condițiile unui document autentic. La audieri, bărbatul a rămas nedumerit și era sigur ca actul este unul autentic, deși îl cumpărase cu 1000 EUR.

În ultimul caz, polițiștii de frontieră au depistat asupra unui conațional o carte de identitate care ar fi emisă de autoritățile din România, cu semne vizibile de falsificare. În declarații, tînărul de 22 de ani, ce se deplasa ca pasager spre Cehia, a comunicat că documentul este perfectat prin intermediari, contra sumei de 250 EUR. Motivul ar fi dorința de a munci în Germania la lucru bine plătit.

Cele trei acte au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările continuă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?