X 

Centrul Unic de Gestionare a Crizei a prezentat raportul financiar privind utilizarea donațiilor în sprijinul refugiaților

18 aug. 2022,, 16:38   Societate
6785 0

Centrul Unic de Gestionare a Crizei (CUGC), cu suportul tehnic al Agenției ONU pentru Refugiați, a elaborat un instrument online de raportare financiară privind utilizarea donațiilor colectate în conturile Ministerului Finanțelor, pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Raportul financiar poate fi accesat pe pagina web a Guvernului: https://bit.ly/3SSr0kN și conține informații privind tipurile de cheltuieli realizate din sumele recepționate, localitățile și instituțiile beneficiare.

În total, pe conturile deschise de Ministerul Finanțelor au fost acumulate peste 162 de milioane de lei. În perioada martie-iulie 2022, din această sumă, peste 82 de milioane de lei au fost alocate, în baza cererii, unor instituții, precum: Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Totodată, banii pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina au fost repartizați Comitetului executiv UTA Găgăuzia, consiliilor raionale și primăriilor din republică. Pînă la 31 iulie 2022, din suma de 82 de milioane de lei au fost valorificate peste 43 de milioane de lei.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 80 de mii de refugiați din Ucraina. În țară activează 74 de centre temporare de plasament, care găzduiesc peste 3000 de refugiați ucraineni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?