Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării, modernizat

20 ian. 12:33   Societate
1372 0

Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării a fost dotat cu o cameră hiperbarică și echipament modern de diagnosticare, în valoare de 68 mii dolari SUA.

Camera hiperbarică oferă posibilitatea aplicării unui tratament non-invaziv pentru tratarea infecțiilor acute și recuperarea post-infecții, inclusiv post-COVID. Instalația permite oxigenarea optimă la nivel pulmonar și celular a pacientului, asigurînd astfel reconstrucția vaselor sangvine deteriorate, a țesuturilor și chiar a organelor interne. Totodată, tratamentul efectuat în camera hiperbarică declanșează creșterea colagenului, care facilitează vindecarea și restabilirea organismului. Oxigenoterapia ajută, de asemenea, organismul să creeze noi celule albe în sînge, care sînt necesare în lupta împotriva infecțiilor și a bacteriilor.

Camera hiperbarică poate fi folosită la tratarea ulcerului piciorului diabetic, precum și osteomielitei. Oxigenoterapia mai e utilizată în cazul intoxicațiilor cu monoxid de carbon, a accidentelor de decompresie și a arsurilor termice.

Camera hiperbarică este utilă și pentru pacienții care au suferit de anumite tipuri de cancer și care au urmat tratamente cu radiații, precum și pentru persoanele cu radionecroză, ale căror țesuturi sînt deteriorate ca urmare a expunerii excesive la radiații ionizate.

Centrul consultativ-diagnostic al Ministerului Apărării a mai fost dotat cu o centrifugă medicală modernă, care este utilizată pentru investigații complexe de laborator.


Totodată, au fost procurate două sterilizatoare cu aer cald de diferite capacități și un distilator de apă.

Centrul consultativ-diagnostic acordă asistenţă medicală calificată şi tratament de ambulator militarilor şi membrilor familiilor acestora, angajaţilor civili, militarilor prin contract trecuţi în rezervă (retragere), dar și altor categorii de cetăţeni care beneficiază de dreptul la asistenţă medicală în instituţiile medico-sanitare ale Ministerului Apărării.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?