Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Cele mai frecvente greșeli comise de moldoveni la examenul auto

7 apr. 2021,, 14:48   Societate
3332 0

Agenția Servicii Publice a prezentat un raport cu privire la greșelile frecvente comise de candidași la proba practică a examenului auto.

Cele mai des întîlnite greșeli sînt:

- nesincronizarea comenzilor (folosirea incorectă a treptelor de viteză, ambreiajului, acceleratorului, volanului, etc.);

- oprirea motorului la executarea manevrelor (prima oprire a motorului nu se penalizează);

- nesemnalizarea sau semnalizarea incorectă a direcției de mers, folosirea incorectă a treptelor de viteză, a ambreiajului;


- neacordarea priorității vehiculelor şi pietonilor;

- la pornire vehiculul se deplasează înapoi mai mult de 20 cm;

- efectuarea unor manevre interzise (oprire, staţionare, mers înapoi, etc.),

- nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor, etc.

ASP amintește că desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată, video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sînt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare.

Programarea prealabilă şi urgentă la probă teoretică și practică a examenului de obținere a permisului de conducere în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente ale ASP, se realizează exclusiv prin intermediul resurselor Agenției: online prin accesarea paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau nemijlocit în cadrul oficiului, precum și prin apel la numărul unic al Call-centrului 14909.

Programarea urgentă în cadrul subdiviziunilor de competență din municipiile Chișinău și Bălți se realizează exclusiv prin intermediul paginii web a Agenției www.asp.gov.md. Reiterăm că programarea urgentă este disponibilă începînd cu ora 9.00 pînă la ora 24.00, în limita locurilor disponibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?