COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel puțin 100 de familii au plătit pentru apartamente, dar nu au primit nimic

Cel puțin 100 de familii au plătit pentru apartamente, dar nu au primit nimic

Riscă să rămînă şi fără apartamente, şi fără bani. Aproximativ 100 de familii au cumpărat apartamente în sectoarele Botanica şi Rîşcani din Capitală, dar nici după un an de la darea în exploatare nu au primit cheile şi actele.

Compania susţine că sînt probleme cu actele de proprietate, care ar fi fost falsificate.

Alexandru Boiarinov a vîndut un apartament în oraşul Cimişlia pentru a-şi procura altul în Chişinău. Acum stă în chirie şi nu are nici acte, nici chei de la noul apartament.


"Fostul director al companiei mi-a vîndut investiţia sa, a investit 250 de mii de lei, iar eu am cumpărat cu 15.500 euro. Acum problema e că firma susţine că fostul director, care era şi fondatorul companiei, nu şi-a îndeplinit toate obligaţiile cînd a cumpărat apartamentul. A cumpărat, a falsificat actele şi s-a trecut pe el, iar pe acest fapt a fost iniţiată anchetă", a spus proprietarul, Alexandru Boiarinov, scrie publika.

Într-o situaţie asemănătoare sînt şi alţi cumpărători. Ghenadie Osoianu spune că în 2018, fiul său a dat 300 de mii de lei pentru un apartament cu două camere. S-au mutat în locuinţă, dar nu au acte de proprietate.

"La început totul era bine, nicio problemă, anul trecut am primit şi cheile de la apartament, astfel încît să ne apucăm de reparaţie. Am primit două rînduri de chei, dar conform contractului, ei trebuiau să ne anunţe că la o lună după ce locuinţa este dată în exploatare, putem lua actele ca să le depunem la cadastru. Asta, însă, nu s-a întîmplat", a afirmat proprietarul, Ghenadie Osoianu.

Pentru a clarifica situaţia, cei doi au apelat la un avocat. Acesta susţine că numărul cumpărătorilor fără acte de proprietate e mult mai mare şi că mai sînt astfel de cazuri şi la un alt bloc construit de aceeaşi companie imobiliară.

"Din declaraţiile mai multor oameni, în asemenea situaţie s-ar afla 100, 120 de persoane, inclusiv de pe strada Sarmizegetusa 23, cît şi Gheorghe Madam. Acolo ar fi aproape 86 de persoane, aici aproape 40/60. Multe persoane sînt duse în eroare, li se promite că mîine, poimîine vor primi actele. Altele care au vrut să facă declaraţii la televiziuni au fost ameninţate", a comunicat avocatul, Alexandru Mărginean.

Administratorul firmei a refuzat să vorbească în fata camerei. El a sugerat să se ia legătura cu avocatul companiei care ar avea date clare despre numărul de proprietari care nu au primit actele sau cheile şi despre stadiul anchetei, care, la fel nu a răspuns.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load