COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cei mai buni scriitori din Moldova au fost premiați

Cei mai buni scriitori din Moldova au fost premiați

Mai multe premii pentru cărțile editate în anul 2017 au fost acordate astăzi în cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova, care a avut loc la Chișinău, informează MOLDPRES.

Președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a menționat că Gala Premiilor este o sărbătoare a scrisului artistic și are deja o tradiție veche și frumoasă de a evidenția cărțile și autorii pe parcursul unui an de literatură. ”Obiectivul nostru este de a aprecia producția literară a anului 2017”, a precizat Arcadie Suceveanu.

Premiile au fost acordate de către juriu și de către Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova. Astfel, de premiul pentru cea mai bună carte de poezie s-a învrednicit Eugenia Bulat pentru volumul ”Dialogurile străinei cu vechiul său prieten Alter”, de premiul pentru roman – Doina Postolachi pentru volumul ”Ambroise” și de premiul pentru proză scurtă – Anatol Moraru pentru cartea ”Punct de vedere”.


La categoria cartea de eseu, critică și istorie literară Maria Pilchin a luat premiul pentru volumul ”Poezie, eros și putere”, iar la categoria cartea de literatură pentru copii și tineret premiul i-a revenit lui Petre Popa pentru volumul ”Blazonul veșniciei”. La categoria cartea de traduceri, Alexandru Vakulovski s-a ales cu premiul pentru volumul ”Elcin. Capul”, iar la categoria cartea de publicistică, Valentin Guțu a luat premiul pentru volumul ”Duși cu Titanicu’”. Elena Druță a fost distinsă cu premiul la categoria cartea de debut pentru volumul ”Fiind imagine”.

Premiul Opera Omnia, acordat de către Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova, i-a revenit scriitorului Paul Goma, iar premiul de excelență - scriitorilor Vasile Gîrneț și Nicolae Rusu. Scriitorul Iurie Colesnic a luat premiul ”Relații culturale”, iar Igor Volnițchi – premiul ”Nizami” pentru traducere. Andrei Țurcanu și Nina Corcinschi s-au învrednicit de premiul Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru volumul ”Cartea din mîna lui Hamlet”, iar Irina Nechit – pentru cartea pentru copii ”Caruselul primăverii” și Serghei Evstratiev – pentru volumul de satiră ”Un praznic la Cușmaria”.

De asemenea, de premiul Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru promovarea activităților culturale s-a învrednicit jurnalista Lidia Popodneac și reporterul AIS MOLDPRES pentru cultură. Artistul plastic Florentin Leancă a fost distincs cu premiul USM pentru ilustrarea revistei ”Danya” în limba azeră”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load