Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Cei mai bătrîni bărbați-tripleți din lume și-au sărbătorit ziua de naștere

9 dec. 2023,, 05:00   Societate
2951 0

Frații tripleți, Larry, Lon și Gene Brown, născuți pe 1 decembrie 1930, au sărbătorit cea de-a 93-a aniversare.


Ei sînt cei mai bătrîni tripleți de sex masculin în viață în prezent, informează Cartea Recordurilor Guinness.


Ultima dată cînd tripleții au fost împreună a fost anul trecut, cu ocazia împlinirii a 92 de ani, cînd au reușit să își strîngă familiile și să petreacă timp de calitate unul cu celălalt. În ciuda distanței, Larry spune că relația lor a rămas apropiată de-a lungul anilor. Ei au încercat întotdeauna să se întîlnească cu familiile celorlalți ori de cîte ori a fost posibil, iar copiii lor sînt încă apropiați unul de celălalt pînă în ziua de azi.


Originari din Calvesta, Kansas, SUA, frații s-au născut în timpul Marii Depresiuni. Larry a fost primul născut, urmat de Lon și Jeanne. Frații au avut, de asemenea, patru frați mai mari - trei frați și o soră, care au decedat pînă în prezent.


Frații s-au mutat cu familia lor în apropiere de Nevada, Missouri, cînd aveau aproximativ șapte ani și au locuit acolo la scurt timp după ce au absolvit liceul. Băieților le plăcea să joace baschet unul cu celălalt și aveau o poartă de baschet veche pe care o amenajau pe un drum de pămînt.
După ce un prieten le-a dăruit fraților prima lor pușcă, au început să prindă oposumi, sconcși, veverițe, iepuri și șobolani muscați. De asemenea, frații au fost mai apropiați de primul lor cîine, White Jaggs, care le-a fost dăruit de un vecin.Băieții chiar se îmbrăcau la fel pînă cînd au crescut și au decis că nu le place atenția.
Cînd a izbucnit Războiul din Coreea, între 1950 și 1951, toți cei trei frați au decis să se înroleze împreună în Forțele Aeriene. Lon și Gene au fost acceptați, dar Larry nu a fost luat din cauza astmului.


Lon a devenit mai tîrziu pastor baptist și chiar a oficiat nunțile lui Larry și Gene.
După serviciu, Jinn a mers la facultate și a obținut o diplomă în inginerie electrică și a lucrat pentru Phillips Petroleum Company pînă la pensionare.


Larry a lucrat pentru Boeing în Wichita, Kansas, pentru o perioadă scurtă de timp, apoi a lucrat pentru General Motors în Kansas City pînă la pensionare.


Astăzi, Larry, Lon și Gene au propriile familii și sînt cu toții foarte apropiați unul de celălalt. Larry are trei copii, opt nepoți și 12 strănepoți. Lon are patru copii, șase nepoți și trei strănepoți. Gene are doi copii, șase nepoți și 10 strănepoți.


Larry și Lon locuiesc la azilul pentru bătrîni Foxwood Springs din Raymore, Missouri, iar Gene locuiește în Bartlesville, Oklahoma.


Deși nu au crezut niciodată că ar putea doborî recordul, Larry spune că se bucură că au reușit să reziste suficient de mult timp pentru a o face. El a adăugat că secretul pentru o viață lungă și sănătoasă pentru el și frații săi este renunțarea la fumat, alcool și droguri.


"Întotdeauna am fost nu doar frați unul pentru celălalt, ci și prieteni unul pentru celălalt și ne-am susținut reciproc", a spus Larry.

18
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?