Cazul Șor stiri: 594

CEC: Mai sînt trei zile în care partidele politice pot prezenta rapoartele financiare

28 mar. 2022,, 16:54   Societate
2317 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează partidele politice că acestea mai au la dispoziție trei zile, pînă pe 31 martie, pentru a prezenta rapoartele anuale privind gestiunea financiară pentru anul 2021.

Rapoartele sînt prezentate Comisiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 294/2007 privind partidele politice și a Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, aprobat prin hotărîrea CEC nr. 4401/2015.

Raportarea este realizată atît în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cît și pe suport de hîrtie, conform modelelor de documente stabilite și aprobate în acest sens, care, ulterior, vor fi făcute publice pe pagina oficială a Comisiei www.cec.md.

Totodată, partidele politice ale căror venituri sau cheltuieli anuale depășesc un milion de lei sînt obligate să efectueze auditul rapoartelor privind gestiunea financiară cel puțin o dată la 3 ani. Raportul de audit, împreună cu raportul anual privind gestiunea financiară a partidului politic, va fi expediat Comisiei Electorale Centrale, iar în cazul în care partidul politic a beneficiat de alocații de la bugetul de stat – și Curții de Conturi.

CEC atrage atenția că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere contravențională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?