X 

CEC a interzis Primăriei Bălți difuzarea și distribuirea unor materiale publicitare

25 aug. 14:15   Societate
3374 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a interzis, în cadrul ședinței de astăzi difuzarea și distribuirea buletinelor informative „Primăria Transparentă”, elaborate de Primăria municipiului Bălți și a obligat autoritatea locală, precum și distribuitorii implicați în procesul de difuzare, să asigure eliminarea acestora din spațiul public.

În urma examinării conținutului materialelor publicitare menționate, CEC a constatat că acestea nu conțin referiri la problemele comunității, la aspecte de prevenire sau combatere a corupției, ci doar la succesele Primăriei municipiului Bălți, notează Noi.md.

Astfel, în conformitate cu Legea cu privire la publicitate, mesajele de interes public nu pot conține informații privind realizările manageriale și/sau obiectivele realizate de entități din sectorul public. Totodată, buletinele informative se editează inclusiv și în perioada electorală, fapt inadmisibil, întrucît acestea reprezintă o formă de mesaje de interes public inacceptabile, întrucît, în perioada electorală pot fi difuzate doar mesajele de interes public aprobate de CEC.

Comisia a concluzionat că acestea conțin elemente de agitație electorală și că au fost produse, distribuite și difuzate cu utilizarea directă și indirectă a resurselor administrative. Potrivit hotărîrii CEC, utilizarea abuzivă a resurselor publice prin emiterea diverselor materiale publicitare (audio, video, imprimate, publicitate stradală), la caz a celor cu conotație electorală, reprezintă o utilizare a resurselor administrative în detrimentul altor potențiali competitori electorali și din contul contribuabililor. În consecință, astfel de acțiuni sînt o sfidare a sistemului de finanțare echitabilă a campaniilor electorale ca element cheie a statului de drept.

Comisia va transmite hotărîrea în adresa Guvernului și Cancelariei de Stat pentru a fi comunicată autorităților administrației publice locale și centrale în vederea neadmiterii unor abateri similare.


Ținînd cont de faptul că în procesul examinării s-au stabilit elemente de utilizare a resurselor administrative care au implicat resurse umane, logistice și financiare publice, hotărîrea va fi remisă și Curții de Conturi, Ministerului Finanțelor, Centrului Național Anticorupție și Ministerului Afacerilor Interne pentru informare și, după caz, pentru adoptarea măsurilor de rigoare.

4
1
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?